Ayın Günlük Hayatımızdaki Etkisi ve Ay Döngüleri
Ay Güneşin tersine feminen bir özellikte, yin bir planet. Çünkü Ay gezegenler içine alınıyor. Yin, feminen, alıcı, içe dönük. Haritanızda Ay sizin içe dönük yapınız. Güneş dışa dönük yapınız. Dışarıya yaydığınız ışığın niteliğini sembolize ediyor. Güneşiniz Yengeçte ise dışa doğru yaydığınız özellik Yengeç. Yengeç ile dünyaya ışığınızı yayıyorsunuz.
Ayda da içe dönme şekliniz, alıcı yönünüz, feminen yönünüz, pasif yönünüz, aynı zamanda izleyen yönünüz diyebiliriz.
Ay Dünyanın tüm suları ile bağlantılı biliyoruz ki. Ayın Dünya üzerinde manyetik bir etkisi var. En güçlü etkisi olan, fiziki olarak görünür etkisi olan gezegen. Yani gelgitler oluşturuyor sularda. Bunu bilmek çok önemli; Ay yükseldiği zaman, sular yükseliyor. Ay küçülmeye başladığı zaman, sular çekiliyor.
Ay dünyanın nefes alışı gibi. Aynı zamanda bedenin de sularını yönetiyor, bedendeki bütün sıvıları. Çünkü biz % 70’i su olan bir bedenin içindeyiz. Bedenin içindeki bütün sıvılar; mukoza sıvıları, midedeki sıvılar, bedendeki bütün sıvı sistemleri, hücre içi sıvıları, her biri Ayla bağlantılı.
Aynı zamanda Ayın özellikleri değişken, sürekli bir enerjisi var. Manyetik aynı zamanda. Çünkü yang enerji elektriktir; yin enerji manyetiktir. Ay duygularımızın değişken doğasını sembolize ediyor.
Kadınların adet döngüsünü de sembolize ediyor. Ay döngüler anlamına geliyor. Ayın en önemli özelliklerinden biri döngüler. Ay ile ilgili Yengeci tanıyacağız bir yandan. Çünkü Yengeç ay ile bağlantısı çok güçlü olan burç.
Evrensel Tesirleri Bedene Aktaran Aydır
Bu söylediğim cümle çok önemli! Ay ışığı yayarken, yayılan ışığı organizmaya aktarıyor, Dünyaya aktarıyor. Ayın temsil ettiği su elementi, fiziki bir element, elle tutulabilir bir element. Güneş ışığı tutulamayabilir ama Ayın ışığını temsil eden su elementi, daha fiziki, elle tutulabilir bir element. Organizmaya Yaradan’ın ışığının özelliklerinin yayılmasını sağlıyor.
Bir organizma su açısından ne kadar zenginse ki insan öyle, kozmik tesirlere o kadar açıktır demiştim. Ay yukarıdan gelen gezegensel, kozmik etkileri, insan bedenine yaymak için var. İnsan bedenine, hücrelere aktarmak için var. Evrensel tesirleri bedene aktaran aydır.
Ay bize kendi ritmimizi görmemizi ve bilmemizi öğretiyor. Ay ritimler demek. Ayın döngüsü yaklaşık 27-28 gün. Kadın adet döngüsü ile de bağlantılı demiştim.
2-3 günde bir burç değiştiriyor. Mesela şu an Koçtaysa 2-3 gün sonra Boğaya geçiyor, 2-3 gün sonra İkizlere geçiyor. Ay 1 ayda tüm burçları dolaşıyor. Güneş bir ayda bir burçtan diğer burca geçiyor. Ay öyle değil, 2-3 günde bir burç değiştiriyor.
Bir “Simya ödevi”: Her gün ayın hangi burçta olduğunu takip edin. 1 ay boyunca o burcun özelliklerini okuyun. Sitemizde burçların anahtar kelimelerini okuyarak bu yazıdan faydalanabilirsiniz. Her burca geldiğinde o burcun özelliklerini etüt edin. Sadece görmüş değil, akılda tutmak, ezberlemek değil, bütün burçları deneyimlemiş olacaksınız. O yüzden 1 ay boyunca bunu yapabilirsiniz; Ayı takip etmek.
Ay sadece insanla alakalı değil tüm günlük hayatımızın döngüleri ile bağlantılı. Günlük hayatımızdaki işleri yapma şeklimizle. Eskiden insanlar saç kestirirken bile kesim zamanlarına ay zamanlarına göre ayarlarlarmış. Saç kesiminden tırnak kesimine temizliğe kadar yani.
Ayı takip etmek için şu siteyi öneriyorum: https://tr.rhythmofnature.net/ Döngüyü buradan takip edebiliyoruz.
Ay Dünya’nın Nefes Alışı
Yeniaydan Dolunaya yani Ay büyürken Dünya nefes veriyor. Nefes verme ne demek? Sular toprağın derinliklerinden yüzeye doğru çıkıyorlar, nefes veriyor Dünya. Nefes vermesinin sonu Dolunay. Yani en yüksekte oluyor sular. Ay Dolunaydan Yeniaya doğru giderken tam tersi oluyor, Dünya nefes alıyor, içeriye doğru çekiyor nefesini ve Dünyanın suları toprağın derinliklere iniyor.
Ayın Döngüleri ve Tarım
Ekim yapacaksınız diyelim. Eğer ay küçülürken ekim yaparsanız tohumunuz kurur. Neden? Ay küçülürken attığınız tohum beslenemiyor, derinlere inecek su. Tohumu yüzeye ekiyoruz çünkü derine ekmiyoruz. Ama Ay yükselirken ekim yaparsanız o tohum çok daha hızlı çatlayacak. O yüzden Ay büyürken ekim yapmak, Ay küçülürken hasat yatmak çok daha iyidir ya da budama yapmak. Çünkü Ay küçülürken ne oluyor?
Yapraklardan, dallardan köklere doğru gidiyor su. Dolayısıyla bir budama yaptığınızda zaten o dalar kurumuş oluyor. Onları budama yapmak için iyi bir zaman.
Ayın nefes almasını nefes vermesini takip ederseniz; mesela ameliyat yapmak için söyleyeyim. Ay büyürken ameliyat yaparsanız, hatta Dolunayda falan ameliyat yaparsanız, kanı durduramazsınız. Çünkü sular sürekli yüzeye doğru çıkıyor. Ay küçülürken yapılan ameliyatlar çok daha uygun. Özellikle Yeniaya doğru ameliyat yaparsanız, en az kan kaybıyla ameliyat sonuçlanır, daha başarılı olur. Bunu eskiden İbni Sina gibi ünlü ilim insanları takip ederek yapıyorlardı.
Çok basit bu bilgiyi; ekimlerinizi dikimlerinizi ayarlamak için, gününüze ayarlamak için kullanabilirsiniz. Ay döngüleri takip eder. Bu Ayın döngüleri konusunda ustalaşmanızı istiyorum.
Bunu paylaş:
İlgili
Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Bir Cevap Yazın