Manipura 3. Çakra ve Elementleri: Alev, Hava, Eter

Manipura 3. Çakra ve Elementleri: Alev, Hava, Eter

ATEŞ Elementi:

Burun kanadının burun ile kesiştiği yer, manipura 3.çakradır. Yukarı bakan üçgen ağızdaki tat sıcaklaşır keskinleşir. Her gün çalışılmaz.

Bazı insanlar tırnakları ile kazıya kazıya kazanır, öyle insanlar ateştir. Hayatından çıkarmak istediğin şey için otur ateş çalış, 5-6 dakikayı geçirme, gündüz öğleden sonra çalışılır.

HAVA Elementi:

Kalbin sembolü, oval ya da yuvarlak şekiller görürsünüz. Füme ya da yeşil tonlar görürsünüz, odada biri varmış gibidir. Ağızda ekşi tat oluşur.

Meditasyonda aşk düşünülür, tetikte olma hali vardır. 8 dakika “rang” meditasyonu yapılır. Her gün yapılmaz. Her gün yapmak maddi manevi kayba neden olur.

ETER Elementi:

Boğaz çakradır. Nokta nokta oval açılımlar, çan flüt sesleri, menekşe renkleri oluşur. Ağızda kinin, kekremsi buruk tat oluşur. Tanık olup ötesine geçeceksin. 4 dakikadan fazla yapılmaz.

Şah damarı uyarır. Dünyevi aktiviteler için uygun değildir. “hang” mantrası yapılır.

ALT DOŞALAR -VATANIN 5 ALT KISMININ YERLEŞİM YERLERİ

  1. SAMANA VATA: 
    Mide ve bağırsaklar yerleşim yeridir. Besinleri sindiren pittayı savurur. Bağırsak hareketlerinden sorumludur. İştahsızlık, şişkinlik, sindirimin düzensiz ve zayıf olması dengesizleştiğinde ortaya çıkar.
  2. APANA VATA:
    Kalın bağırsaklar, mesane, göbek, rektum, cinsel organlar, kasıklar yerleşim yeridir. Atıkların atılması, adet kanaması, apana vatanın yerleşim yeri olan kalın bağırsaklar vatanın temel yerleşim yeri olarak kabul edilir. Kabızlık, ishal, bağırsak gazları, spazmlar, adet kanaması, kolit, dengesizleştiğinde ortaya çıkarlar.
  3. VYANA VATA:
    Cilt, dolaşım sistemi sinir sistemi ile yerleşim yeri tüm bedene yayılmıştır. Dolaşım, kan basıncı ve dokunma duyusu işlevleridir.  Dolaşım ve kalple ilgili hastalıklar, sinirsel ve psikolojik hastalıklar dengesizleştiğinde ortaya çıkar.

3. SADHAKA PİTTA:

Kalp yerleşim yeridir. Duygular, memnuniyet, hafıza ve zeka ile ilgilidir. Depresyon, psikiyatrik bozukluklar, kararsızlık, hafıza kaybı, kalp hastalığı dengesizleştiğinde ortaya çıkar.

4.ALOÇAKA PİTTA:

Gözler yerleşim yeri. İşlevi görmek. Görme ile ilgili problemler dengesizleştiğinde ortaya çıkar.

5. BHRAJAKA PİTTA:   Cilt yerleşim yeridir. Cildin metabolizması işlevidir. Cilt hastalıkları, çıban, döküntü, akne gibi dengesizleştiğinde ortaya çıkar.

KAPHANIN ALT KISIMLARI

  1. BODHAKA KAFA:
    Dil ve boğaz yerleşim yeridir. Dilin nemlendirilmesi, ağızda mukus salgılanması ve tat alma işlevleridir. Tat alma ve tükürük salgılanışındaki bozulma dengesizleştiğinde ortaya çıkan durumdur.
  2. TARPAKA KAFA:
    Baş, sinüsler ve beyin-omurilik sıvısı yerleşim yeridir. Burun, ağız ve gözlerin nemlendirilmesi, beyin-omurilik sıvısının idamesi, zihnin, duyu ve hareket organlarının beslenmesi işlevleridir.
    Dengesizleştiğinde ortaya çıkan durumlar: Sinüs problemleri, burun tıkanıklığı, üst solunum yollarından kaynaklanan öksürük, sinüslerle ilgili baş ağrıları, duyularla (özellikle de koku duyusu ile) ilgili problemlerdir.
  3. ŞLEŞAKA KAFA:
    Eklemler yerleşim yeridir. Tüm bedendeki eklemlerin kayganlaştırılması, tüm bedendeki kısımların bir araya getirilmesi, bağlanması işlevleridir. Dengesizleştiğinde ortaya çıkan durumlar eklem problemleridir.

Kurs Önizlemeleri

Share this content:


Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin