Kalpten Gelen Bilgiler: Kalp ve Beyin Arasındaki Bağlantıyı Keşfedin
Kalbe odaklanmak, kalp odaklı yaşamak son dönemin ve 2020’nin konusu. Şu andaki Covid-19 pandemisi de kalple bağlantılı. O yüzden bu dönem kalpte uzmanlaşma dönemi. Kalp odaklı, o zaman her şey, bilgi de geliyor, sezgileriniz artıyor.
Gerçekten de şu anda güzelliklerden biri de kalp odaklı yaşayıp yaşamadığınızı ölçen teknolojiler var.
Kalbe odaklılık durumunu hemen cihazdan görebiliyoruz. Aynı zamanda şunu sağlıyor cihaz; her an kalbe odaklı, stabiliteyi çok güçlendiriyor. Gevşeme ile kalp odaklı yaşamanın arasındaki farkı gösteriyor. Çünkü gevşeme her zaman gerçek farkındalığa getirmeyebiliyor. Gevşeme başka bir şey. Kalple şuranın tam uyumlu çalışması ki buna Heartmath coherence diyor. Yani bu ikisinin tam uyumlu çalışması Davut Yıldızının alt ve üst üçgeninin tam birleşmesi başka bir şey. Dikkati buraya indirdiğinizde, yaşamınızı böyle sürdürdüğünüzde çok fazla şeyler oluyor.
Normal şartlarda insan kalbinin, yüksek olmayan sabit bir hızda olmasını iyi bir şey zannediyoruz. Hayır öyle değil: kalbin sürekli hızını yükseltip yavaşlatması gerekiyor. Kalbin sabit bir hızda olması iyi bir şey değil. Belki ilerde kalp krizi habercisi.
Kalbin sürekli dış dünyadaki manyetik uyaranlara karşı sürekli inip çıkması gerekiyor. Kalbin ritmi 60’dan 80’e, 80’den 60’a, her nefes alışta. Bunun sinüs dalgası şeklinde olmalı. Öyle olduğunda bedenin iki tarafı tam coherence halinde olması gerekiyor. Ne kadar AN’dasınız, kalptesiniz onu gösteriyor.
Kalbin üzerindeki reseptörler binlerce reseptör var. Bunlar bütün dünya’daki bilgiyi okuyup size veri verenler bu reseptörler. Kalp her şeyi bilen organımız. Bedenin en büyük beyni kalp. Bununla beraber yaşamak, yapamadığınız şeyleri yapmanızı sağlıyor. Bu uyum halinde olmak çok büyük etki.
Kendinizi Onurlandırın!
Kuran’da zerretin deniyor. Her kim zerre kadar güzellik ekerse onu güzelliğini, her kim zerre kadar kötülük ekerse onu alacaktır diyor. Ektiğiniz her tohumun sonucu bir şekilde çıkacak zaten. Bu dönemde olduğu gibi. Birçok kişiye ışık olmak gerçekten de muhteşem.
KALBİN UYUM ALANINDA OLMA – Kalp odaklı nefes
Herkesin yapabileceği, basit bir çalışma. Yapacağımız şey 5 sn 5 sn nefes almak, ancak kalbe doğru ve kalpten dışarıya doğru. Buna kalp odaklı nefes deniyor. Yani dikkatinizi kalbinize yönlendirerek içeriye ve dışarıya doğru, kalbe doğru nefes alıp dışarı doğru vermek şeklinde idi. Burada nefesi alıyoruz kalbe doğru. Arasındaki fark bu. Kalbe doğru nefes alıp verirken 5 sn 5 sn kalpte bir hissi yaratacak görüntü izliyoruz. Yani mutluluk hissi, huzur hissi yaratacak bir görüntü olabilir. Bu görüntüde odağınızı tutmanız gerekiyor. Çünkü odağınız kaydığı anda kalp merkezinden çıkıyoruz.
Kalp odaklı nefesi aldıktan sonra kalbe doğru nefes alıp verdikten sonra kalpte hissi yaratacak görüntüyü izlemek. Çalışma aslında bu kadar. Bu çalışmanın sezgileri çok güçlü bir şekilde artırdığını gördük. Bu basit şekilde günde 5 dk. çalışma yapmanın.
Dış dünyayla ve insanlarla bağlantının, iletişimin çok daha güçlü olduğunu gördük. Çünkü kalp merkezli yaşamaya başlayınca iletişim başka bir boyuta eliyor. Bu egzersizi günde 2-3 kez 5’er dakika ya da daha uzun zamanlarda yapabilirsiniz.
Kalp bir endokrin bezi olarak içerisinde salgılanan hormonlar vardır. ANF ve BNP hormonları. Bunlar bedenin tüm organlarının en yüksek şekilde çalışmasını sağlıyor. Bunu yaptığınızda kalp bu hormonları salgılamaya başlıyor. Kalp uyum halinde sinüs dalgası şeklinde hareket ediyor. Bu arada bedenimizde iki sinir sistemi açısından otonom sinir sistemi. Bu çalışma otonom sinir sistemini güçlendiriyor. Otonom sinir sisteminde iki yan var. Sempatik sinir sitemi, parasempatik sinir sistemi. Sempatik sinir sistemi yükseldiğinde bedendeki endişe, gerili, stres artıyor. Sempatik sinir sisteminin yükselmesi aslında aynı zamanda nabzın ve kalp atışının yükselmesini sağlıyor. Parasempatik sinir sistemi de nabzın düşmesini, rahatlamayı, gevşemeyi, dingin halde olmayı sağlıyor.
Sinir Sistemi Sarkacı
Bu iki sinir sistemi sarkacın bir yana diğer yana gitmesi gibi sürekli şey yapıyorlar. Kalp atışınız yavaşlayıp hızlandığında, kalp atışınızı sürekli yavaşlatıp hızlandırıyor bunu yaptığınızda. Buna coherence deniyor.
Coherence (uyum) sizin kalbinizin ve beyninizin tam uyum halinde çalışması. Aşağısının ve yukarısının tam uyum halinde çalışması anlamına geliyor. Burada hipotalamustan seratonin, endorfin ve dopamin gibi hormonlar salgılanıyor. Bunlar tabii ki mutluluğu güçlendiriyor, bedenimizdeki tüm yapıları iyileştiriyor.
Bunu periyodik yapan insanların ağrılarının geçtiğini görüyoruz. Bedende belirli rahatsızlıkların çözüldüğünü görüyoruz. Bedenimizi çok basit bir şekilde en yüksek hale getiriyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi de güçlendiriyor. Timusu beslediği için kalpten yayılan hormonlar bir yandan da burada kalbin aort damarında binlerce reseptörler var. Bunlar her biri bir bilgiyi alıyor. Biri kalp her kasıldığında kanı damarlara gönderirken basıncı ölçüyor. Biri kanın yoğunluğunu, biri mineral düzeyini ölçüyor. Reseptörlerin her biri ölçüm yapıyor. Bedenin durumu hakkında bilgi veriyor beyne. Beyin de kalbe doğru bilgi vererek kalbi yavaşlat, hızlandır, kanı daha fazla temizle gibi bilgiler veriyor. Kalp aslında bilgi gönderiyor, beyin de ona göre bedenin organlarına çeşitli emirler veriyor. Dolayısıyla aslında kalpten giden bilgilere göre beyin hareket ediyor.
Bu çalışmayı yaparken evet nefes burundan alınacak. Ağızdan da alabilirsiniz ama bence burundan başlayın. 5-5 eşit nefesler almak çok önemli. Dikkati kalpte tutmak için sürekli kalbe doğru nefes alıp vermek, diğeri de kalpte uyum hissi yaratacak bir görüntüyü izlemek.
Uyum Sağlama
Sizin ne kadar uyum halinde olduğunuzun ölçülebilir değeri var: coherence değeri deniyor. Çalıştığınızda o uyum değerlerinin çok net bir şekilde değiştiğinin, odaklanma gücünüzün, dikkat tarafınızın, yaratıcılığınızın çok fazla güçlendiğini görüyoruz. Bunu periyodik olarak yaptığımızda biz, hani epey yaşamda, yaratıcılıkta, kanallıkta dönüşüm görüyoruz. Dikkat kalpte olduğunda sürekli bağlantıda olduğunuzu düşünün. Kanallığı artırıyor, başka bir yerden bilgi gelmesini sağlıyor. Aynı zamanda o reseptörler binlerce. Biri de dışarıdan gelen manyetik alan değerlerini ölçüyor. Yine beyne bilgi veriyor.
Çiçekle karşılaştığınızda o çiçeğin size hangi konuda yararlı olacağı, isminin ne olduğu, yani bütün verileri çiçekten manyetik olarak alarak kalbin uyum alanından onları beyne yolluyor. Kitapla karşılaştınız eğer kalp alanında iseniz; ne yazdığı, ne konuda olduğu ya da bir insanla karşılaşırsanız reseptörlerden biri o insanın hangi bölgesinde rahatsızlıkları olduğu, geçmiş ve bu yaşamıyla ilgili tüm bilgileri kalp okuyor manyetik alanından ve onu beyne gönderiyor. İkisi uyum içindeyse onları algılamaya başlıyor beyin. Dış dünyadan manyetik ve elektromanyetik sinyalleri de okuyor.
Kalbin yarattığı torus alanı bedenin torus alanı kadar bir alan yaratıyor. Bedenin torus alanı aslında kalpten yayılan torus alanına eşit. Sizin kalp alanınıza uyumlu olmanız torus alanınızı da güçlendiriyor. Torus kafesi çalışmamızın ne kadar etkili olduğunu gördünüz. Kalp merkezli yaşamanın torus alanını güçlendirici etkisi var. Dış dünyaya enerjiyi, ışığı yayıyor.
Bedenin torus alanı ile kalbin torus alanı farklı. Bedenin ve her organın ayrı ayrı torus alanı var. Kalbin torus alanı bedenin torus alanı kadar genişliyor. Diğer organlar o kadar değil. Hatta hücrelerin bile torus alanı var. Bir tek bedende kalp, bedenin kendisi kadar torus alanı yayabiliyor. Dış dünyaya güçlü bir şekilde yayılıyor diyebiliriz.
Bunu genişlettiğinizde insanlığa da bunu yayabiliyorsunuz. Torus alanının Schumann Rezonansı üzerindeki etkisini de ölçmüş Heartmath. Bir kişinin torus alanı Schumann Rezonansına etki ediyor. Son zamanlarda Schumann Rezonansındaki yükselmelerin nedeni aynı zamanda dünyadaki bir çok insanın çalışma, meditasyon yapmasından dolayı. Şu anda Schumann Rezonansı ciddi şekilde yükselmiş durumda. Sistemde büyük kuantum sıçramaları sağlıyor.
Otonom Sinir Sistemi
Gevşemiş haldeyken otonom sinir sisteminin parasempatik kısmı çalışıyor. Parasempatik kısmı siz gevşemiş hissediyorsunuz ama bu durum o iki tarafın uyumu anlamına gelmiyor. O iki tarafın uyumlu hale gelebilmesi için kalp odak çok önemli. Odaklandığınızda hemen değer değişmeye başlıyor.
Bedene yarayışlı olmayan bir şeye baktığımızda coherence nasıl düşüyor, kalp nasıl hareketler yapıyor? HRV değeri nasıl, kalp hareket hızının değişkenliği nasıl oluyor, bunları aynı zamanda deneylerini yaptık. Son zamanların önemli çalışmalarından. Günde 2-3 kez yapmanızı tavsiye ederim. Dönemin kalp bölgesiyle uzmanlaşmak olduğunu dile getirirken bu çalışmayı da dönemim çalışması olarak ifade ediyorum. Çünkü bu dönemde ustalaşmak istiyoruz kalp konusunda Dünya insanlığı olarak. Sistem gerçekten de çok güzel şekilde çalışıyor.
Kurs Önizlemeleri
Bunu paylaş:
İlgili
Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Bir Cevap Yazın