Sufi Dönüşü

Sosyal medyada paylaş

Çok derin, keyifli, öğrendikten sonra yapması kolay, hikmetleri kendinden âlâ bir çalışma. Dönüş nedir, dönüşün hikmetleri nelerdir?

Mikro düzlemden makro düzleme kadar her şey bir dönüş içinde aslında. Atomlara baktığınız zaman çekirdeğin etrafında dönen elektronlar. Bedenimizin içindeki tüm atomlar, etrafımızda gördüğümüz her şeyin içinde sürekli hareket halinde olan ve birbiri etrafında dönen atomlar. 

Hem çekirdeğin etrafında hem birbirlerinin etrafında dönüyorlar. Sürekli dönüş var.

Makro düzeyde bakacak olursak; yıldızlar, Samanyolu, Galaksiler, hepsi birbirinin etrafında dönüş, bir seyir halindeler. Semavi alemlerde de bu böyle; Melekler, Rehberler ve tüm sistem, bütün ışıklar, her şey, her katman, bütün elementler, her şey sürekli birbirinin etrafında dönüyor. Biz duruyor gibi görüyoruz ama Dünya dönüyor, gezegenler dönüyor, yıldızlar dönüyor, her şey her an bir dönüş içinde aslında.

Döndüğünüz zaman hem hizalanmayı hem de topraklanmayı sağlıyor

Bir akış var sürekli. Döndüğümüz zaman, bedenimizle döndüğümüz zaman bu süre gelen dönüşle hizalanıyor oluyoruz. Akışla hizalanmak; varoluşun dönüşüyle hizalanmak aslında dönüş. Bu bir yöntem, çalışma. Bu pek çok sistemde var. Sadece Sufîlerde sema ayini değil bir sürü sistemde, Tibet’in Yaşam Pınarı diye, 5 hareketten oluşan, belki rastlamışsınızdır, günlük çalışmaların olduğu bir ritüel var. Orada da dönüş var, Sufî dönüşünün aynısı.

Ruhsal gibi gözükmeyen ama aslında çok ruhsal bir alan balede de dönüş var. Sürekli kendinin, birbirinin etrafında dönüş var balede. Bir sürü dansta da aynı şekilde. Alevilerin Semahı var. Şaman ayinlerinde bir ateş var, onun etrafında zaman zaman yapılan bir sürü çalışma var. Aynı zamanda dans ederek dönülen ayinler de var ateşin etrafında. Kadim zamanlardan bu zamana kadar bir sürü kültürde, ibadette dönüş var.

Dönüşün en önemli amaçlarından biri akışla hizalanmak. Evrenin dönüşüyle hizalanmak. Topraklanmayı da sağlıyor. Döndüğümüz zaman bu helezonik, spiral bir hareket. Normal düz dönüyormuşuz gibi oluyor ama bizdeki enerjisel boyutta yarattığı şekil, spiral dönüş. Bu bedenimizdeki “düşük titreşimli” enerjinin, bizi Yaradan’dan ayıran enerjinin aşağı inmesini ve toprağa akmasını sağlıyor. Döndüğünüz zaman hem hizalanmayı hem de topraklanmayı sağlıyor. Saflaşmayı da kolaylaştıracak dolayısıyla. Günlük hayatınızda yaşadığınız o inişlere çıkışlara da çok katkısı olacak bir çalışma.

Aynı zamanda hücre yenilemesi de sağlıyor. Tibet’in Yaşam Pınarı’nda da bundan sağlıyor. Evrenle, akışla hizalanıp bedeninizdeki “düşük titreşimli” enerjiyi akıttığınız zaman hücreler de yenileniyor. Çünkü onlara hareket edecek alan açılıyor. Akışın hızıyla onlar da yeniden aktive oluyorlar ve canlanıyorlar.

Semada da Sufîler dönerken bu Semavi alemlerdeki ve gökyüzündeki yıldızların dönüşünün bir temsili aslında. Hem kendi etraflarında dönüyorlar hem de birbirlerinin etrafında. Güneşin, Dünyanın, Ayın, gezegenlerin dönüşü gibi, onun temsili. Aynı zamanda eril ve dişilin dansı var orada. Bütün elementlerin dansı var. Orada olan çok fazla şey aslında. Bu zaten başta aynı burada yaptığımız gibi bir çember açılıyor, rabıta kuruluyor. Ustalar, üstatlar sesleniyor, çağrılıyor, orada dönen çok fazla şey var.

Kendi yapacağımız bu Sufî Dönüşü çalışmasında çok katkısı olacak. En azından bir süre deneyimleyin.

Bir sola dönüş var bir sağa dönüş var. Biz bu çalışmayı sola dönerek yapacağız. Çünkü sola dönüş, dönüşümdür, sağa dönüş güçlenmedir. Güçlenme derken, içinde olduğunuz hal neyse; mesela o sıra öfkelisiniz, bir halin içinden geçiyorsunuz, o durumu güçlendirir. Şu aşamada, henüz stabil değilken sola dönmenizi tavsiye ediyorum dönüşüm için.

Çalışmanın başında niyet de edebilirsiniz. Dönüşüm için istediğiniz niyeti söyleyebilirsiniz. “Saflaşmayla gelen dönüşümün kolaylıkla olmasına niyet ediyorum.” “En yüksek dönüşümün bedenimde, varlığımda açığa çıkmasına niyet ediyorum.” Niyet tamamıyla size kalmış. O çalışmaya başlarken ayağa kalkıp başlamanız da bir niyet. Niyetin gücünü her zaman kullanıyoruz birçok çalışmada. Bir niyet yapmanızı tavsiye ediyorum. En basitinden “Dönüşmeye niyet ediyorum.” “Hayatımda ve varlığımda dönüşüme niyet ediyorum.” diyebilirsiniz.

Bu çalışmayı nasıl yapacağız?

Sol tarafımız dişil yanımız, sol el alan, içimize almak dişil tarafımızla ilgili. Sol el yukarı doğru bakacak, açıyoruz. Sağ el de veren elimiz, dolayısıyla aldığınız enerjiyi Dünya’ya vermek için sağ el de aşağıya doğru bakıyor. Duruşumuz bu şekilde.

“Tüm varoluşa selam OLsun” diyerek başlayabilirsiniz ya da bir Sufî selamı ile başlayabilirsiniz. Selam verip “Varoluşa selam olsun” deyip başlayabilirsiniz. Ondan sonra ellerimizi açıyoruz.

Her zaman 9 ve katları döneceğiz. 3, 5 vs değil. Yavaş veya hızlı yapabilirsiniz, bu tamamıyla sizinle alakalı. Ama 9 ve 9’un katları. Yani 9 tur dönmek ya da 18 tur dönmek ya da 27 tur. Orası size kalmış.

Başınız da tamamıyla sizin rahatınıza ve konforunuza kalmış. Sol elinize bakıp da yapabilirsiniz. Bu biraz baş döndürüyor. Tavsiyem bir nokta belirleyip o noktaya bakarak şu şekilde dönerken başınız o noktaya bakacak. Nasıl rahatsanız bunlar zorunluluk değil. Siz yaptıkça sisteminizi oturtacaksınız.  İlk başta başınız dönmesin diye çok yavaş bir şekilde döneceksiniz. Elinize bakmak rahat gelecek belki. Nasıl rahat gelirse.

Buradaki ilk önemli şey sola doğru dönüyor olmamız, sol elimizin yukarı bakması, sağ elimizin aşağıya bakması ve ondan sonra başlamak.

Ayak ne yapıyor?

Sol ayak sola döndüğümüz için sabit. Sağ ayak onun etrafında dönüyor. Sol ayağınızın ön kısmı, yani tarak kısmı sabit. Selamımızı verdik ardından sol ayak sabit sağ ayağı attık döndük. Sol ayak sabit, sağ ayağı attık ve bir tam tur döndük. Tekrar sol ayak sabit, sağ ayağı attık bir tam tur döndük.

Selam verdik, ya böyle ya böyle. Niyet ettik. İlk önce varoluşa selam olsun dedik. Dönüşüme niyet ediyorum dedik. Buradaki niyet size kalmış. Sol eli açtık ve yukarı bakıyor dişil tarafımız. Sistemden enerjiyi alan tarafımız, sol elimizle alacağız sağ elimiz aşağıya doğru bakıyor, Dünya’ya doğru indireceğiz enerjiyi. Ondan sonra ayaklara odaklan. Sol ayak sabit sağ ayağı attık, bir tam tur döndük, bitti. Bir tam tur döndük…

Sağ ayağınızı buralara buralara atmazsanız dengenizi o kadar rahat sağlarsınız. Mümkün olduğunca sanki sol yanınızdan kafanızın tepesinden sizi bir şey çekiyormuş gibi düşündüğünüz zaman dengeniz daha az kaybolur.

İlk başta bu 9 olmayabilir, 3 olur 5 olur. Alışana kadar böyle olacak, normal.

Bitirirken başımızın dönmemesi için ayaklar şöyle, sabit durabilmek için ve Sufî selamı veriyoruz. Öne eğildiğiniz zaman baş dönmeniz hemen geçiyor. Normal Sufî ayinlerinden gördüğümüz selam başı hafifçe öne eğip selam verdiğiniz zaman baş dönmeniz çok hızlı şekilde geçiyor. 18, 27 yaptığınız zaman dönebilir, bununla beraber çok hızlı bir şekilde baş dönmeniz geçiyor.

Burada öyle haller içine giriyorsunuz ki çok güzel şeyler olacak.

Önemli olan dönmek. Bunun ne kadar zarif gözüktüğü önemli değil. Kendinizi bırakın dönebildiğiniz kadar, 9 ve 9’un katları dönün. Orada bir sürü şey olacak. Günlük çalışmalarınız arasında almanızı tavsiye ederiz. Çok katkısı var, size de şimdiden şifa olsun.

Şu yazılarda hoşunuza gidebilir...

Bir Cevap Yazın

%d blogcu bunu beğendi: