Taşlar ve Taşları Anlama Rehberi
Bölüm – 1
Taşlar, belki de insanlık tarihini değiştiren en önemli şeylerin başında gelir. Öyle ki insanoğlu taşlar sayesinde ateşi bulmuştur. Sadece ateş ile taşların özelliklerini anlatmakta yetmez. İlk ok uçları, ilk bıçaklar, kesici ve delici aletler, ilk duvar resimlerinde çizim araçları vs gibi birçok açıdan insanlığın ilk kurtarıcısı olmuştur.
Günümüzün şekilsel gelişim medeniyetinde ise bu durum hala değişmemiş yine insanlığın gündelik yaşamında kullanıla gelmektedir. Bugün mermer, granit gibi birçok taş hala insanlığa hizmet etmektedir. Günümüzde dahi taşlar yapı malzemesi olarak kullanılmakta ve özellikle bazı taşlar daha fazla talep görmektedir. Taşlar sadece gündelik hayatımızı veya tarihi akışımızı değiştirmekle kalmamış aynı zamanda enerjileri sayesinde de insanlığı etkileyen ender oluşumlardır.
Taşların Hikayesi
Hiçbir taş hikayesiz oluşmaz. Tıpkı insanoğlu gibi onların da birer hikayesi ve yaşanmışlıkları vardır. Oluşumları yani doğumları olduğu gibi yok oluşları yani ölümleri de olmaktadır. Bu özlerinden bağımsız olmayan bir döngüdür. Mesela daha yumuşak yapılı olan taşlar daha sert yapılı olan taşlara göre daha az yaşam ömürleri var iken sert olanların daha uzun ömürleri olduğu söylenebilir.
Ancak bu durum taşlar açısından önemli değildir. Çünkü onların birer misyonu vardır ve önemli olan o misyona ne kadar hizmet edebildikleridir. Bu nedenle taşlar için en önemli olan şey özleridir. Yani oluşum biçimleridir. Oluşum biçimleri taşların özünü ve özelliklerini belirler tıpkı insanoğlu gibi…
Taşların Rehberi
Gerek taşların hikayeleri gerek özleri gerekse misyonlarını anlamak için sizler için bu rehberi oluşturmaya karar verdim. Bu rehber içerisinde hem taşları hem oluşumlarını hemde hangi özelliklere sahip olduğunu anlatmakla kalmayacağız. Aynı zamanda kullanım biçimlerini, insana olan etkilerinin enerjisel durumu hakkında da bir rehber olacaktır. Bu sayede taşları daha iyi anlayacak hemde insanlığın kaderini değiştiren taşları çok daha yakından tanıma fırsatına sahip olacağız.
O halde hadi hemen başlayalım ve taşları tanıyalım…
Kayaç mı Taş mı?
Bu soru çok merak edilen soruların başında gelir. Taşlar birer kayaç mıdır ya da kayaçlar birer taş mı? Bu sorunun cevabı aslında düşündüğünüzden daha kolaydır. Çünkü Kayaç, taştan daha büyüktür. Ayrıca kayaç büyük sert taş kütlesi iken; taş ise sadece tek bir parçadır.
Dolayısıyla kayaç aslında yapı itibariyle bir taştır. Ancak bizim bildiğimiz taşlardan daha büyüktür. Dolayısıyla taşları incelerken doğada çok büyük bir yer tutan, farklı mineral yapılarından oluşan taş ve kaya parçalarına kayaç denildiğinden, kayaçlar daha genel anlamı ifade etmeleri nedeniyle taşlar incelenirken kayaç yapılarına bakılması önemlidir.
Kayaçlar, oluşum şartlarına ve kökenlerine göre; magmatik, metamorfik (başkalaşım) ve sedimanter (tortul) olmak üzere başlıca üç gruba ayrılmaktadırlar. Bu nedenle incelememizi yaparken taşları 3 gruba ayırarak ayrı ayrı başlıklar halinde inceleyeceğiz.
Kişisel Gelişim ve Farkındalık Eğitmeni – Sosyal Bilgiler Öğretmeni
Bunu paylaş:
İlgili
Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Bir Cevap Yazın