Venüs Dünya’ya 38 milyon km uzaklıkta. 216 milyon km’ye kadar uzaklaşabiliyor. Güneş etrafındaki dönüşü 224 gün. Venüs bir burçta yaklaşık 25 gün kalıyor. 1,5 yılda bir 43 gün Retro yapıyor. Marsın karşıt gücü yani tamamlayıcısı. Mars Prens, Venüs Prenses. Feminen özellikte.
Güneş ve Aydan sonra en parlak gezegen. Başka bir simi de Sabah Yıldızıdır Venüsün. Morning Star deniyor Lucifer’le özdeşleştirilir Venüs. Venüsü gökyüzünde gördüğünüzde çok parlak bir şekilde görünen yıldızlardan beri. Güneşin ışığını diğer gezegenlerden daha fazla yansıtıyor.
Venüsün en temel özelliği kalple ilgili olması;
Güneş de kalple bağlantılı bir gezegendi. Güneşin kalple bağlantısı, fiziki kalple bağlantılı, kalbin çalışma sistemiyle ilgili. Venüsün kalple bağlantısı hislerle ilgili. Hissetme ile duyguları burada “ayrıştırmak” istiyorum. Duygu başka hissetme başkadır.
Hissetme daha dokunsal bir eylemdir. Duygu içinden geçtiğiniz endişeler, kaygılar ya da mutluluk, neşe gibi. Bunlar duygulardır. Venüsün sahip olduğu şeyler hislerdir. Dokunsal bir eylem, bir şeyi hissetmek, elinizle hissetmek gibi. Duygu ve his birbirinden farklıdır.
Venüs kalbin hissetme güdüsüdür. Kalbin hissetme halidir. Venüs estetikle, sanatla ilgili. Güzellikle bağlantılı gezegen. Sabah yıldızı olarak aynı zamanda insanlara ilham verir.
Güneş kalpteki yaşamsal özü açığa çıkarırken bu içimizden dışarıya doğru parlayan ışık demiştim aynı zamanda. Venüs kalbin uyum alanında yaşamak anlamına geliyor. Kalbin bütün varlıkları hisseden, bitkileri, taşları hisseden. O yüzden Venüs için kalbin torus alanı çok önemli. Venüsü güçlendirmek istiyorsanız kalbinizin torus alanını aktive edin. Çünkü kalp ile beyin uyum halinde çalıştığında Venüsü varlığınızda güçlendiriyor.
Venüs kalp yolu ile algılamak demek;
Kalbin bir beyin olduğunu söylemiştim. Hatta bedenimizdeki en akıllı beyin. Kalbin üzerinde yaklaşık binlerce sensör var. Bu sensörler dış dünyadaki her şeyi manyetik olarak algılıyor. Kalbin üzerindeki sensörler dış dünyadaki her şeyin torus alanlarını okuyor. Mesela bir insanla karşılaştığınızda kalp o insanla ilgili bütün bilgileri torus alanından alıyor. Bir kişiyle karşı karşıya geldiğinizde onun torus alanıyla sizin torus alanınız girişim yapıyor. Bunu okuyan organ kalp. Kalp yoluyla algılamak Venüsün işi. Bu yolla her şeyi algılayabiliriz her şeyi bilmeye başlayabiliriz.
Dış dünya ile harmonize olmakla ilgili Venüs. Dış dünya ile uyum halinde yaşamak, rezone olmak. Venüsün işi ayırmak değil birleştirmektir. Mesela mantık şeyleri ayırır. Bir şeyi anlamak için parçalara böleriz. Farklılıklarının farkına varırız. Bu bundan farklıdır deriz. Kalp ortak noktaları görür. Bir bitkiye baktığında Mars ile ilgili özelliklerini görür.
Marsa yakın bitki der. Tırtıklı, testere gibi yaprakları var mesela. Başka bir bitki var suyun kenarında, haaa suyla ilişkisi var der. İlişkileri algılar Venüs ayırmaz. İşi bir araya getirmektir, ortak yönleri görmektir. Benzerlikleri görür Venüs.
Bundan dolayı genellikle ilişkilerle bağlantılı olduğu görülüyor Venüsün. İnsanlarla, doğayla, kristallerle, her şeyle. Bütün ilişkiler. Ama yakınlık ilişkilerinden bahsediyorum. Bütün varoluşa yakınlık duymak. Neptün de yine sevgi ile bağlantılı. Fakat Venüsün sevgi tarafı ile Neptünün sevgi tarafı birbirinden farklıdır. Neptün daha koşulsuz sevgiyle bağlantılı iken Venüs daha yakınlık içeren sevgiyle, daha romantik sevgiyle bağlantılı, daha yakınlıkla bağlantılı.
Venüsün şefkatle bağlantılı olduğunu görüyoruz. Sanatla bağlantılı, yaratıcılıkla. Yüksek vizyonlarla ilgili, daha doğrusu tutkuyla ilgili. Venüs her şeyi tutkuyla yapmakla bağlantılı. Güzelliği algılamakla ilgili.
Venüs iç ve dış dünyayı birleştiriyor;
kalp ile beyni harmonize ediyor. Tam bir “denge” organı. Venüsün bilincinde aslında bu iki dünya bir. Dış dünya, iç dünya diye iki ayrı dünya yok Venüsün bilincinde. Bu ikisinin birleşmesini sağlıyor.
Genel olarak Venüsün çerçevesi buyken yine teknik taraflarına dönersek; yin ve yang düzeni açısından bakarsak Venüs yin bir gezegen. Prenses olduğunu söylemiştim.
Metali bakır. Bakır bu arada güzellikle ilgili bir metal. Çok kolay şekil alır, yumuşaktır. Demir gibi sert değildir. Demir Marsındı, bakır Venüsündür. Demir çok kolay şekil almaz. İyice dövmeniz gerekir demiri, su vermeniz, ısıtmanız gerekir. Bakırı elinizle bile bükebilirsiniz. Bakır iletkendir güçlü. Bir şeyi başka bir yere iletmek için de bakır kullanılır. Başka şeylerle ilişkiye, iş birliğine giren metallerden biri bakır.
Kabalada sefirot olarak netzah. Alt sağ köşede. Netzah 7. Aşama. Yaşam ağacında sağdaki küre netzah, Venüsü sembolize ediyor. Burada wisden demiş, Venüsün temsil ettiği şey. Kalbin bilgeliği bu bilgi değil. Kalbin bilgeliğine wisden deniyor.
Türkçeye en güzel çevrilişi hikmet. Wisden beynin bilgisi değil, kalp yoluyla algılanan bilgi. Simya bir hikmet ilmi demiştim. Okuyarak alınan bilgilerden ziyade kalpten açığa çıkarılan bilgiler ile simya yapıyoruz. Kalbin bilgeliği yine Venüsün görevi diyebiliriz.
Netzah bu arada doğanın algılanması aynı zamanda. Doğanın arketipi. Dünyanın ruhlarıyla ilgili. Doğa ruhlarıyla ilgili; taşların ruhları, kristallerin, minerallerin ruhları. Bitkilerin, hayvanların ruhları. Arketiplerin doğasıyla ilgili aynı zamanda netzah küresi. Doğanın ruhlarıyla bağlantı kurmayı sağlıyor.
Venüsün şekli daire ve altında da artı var. Daire ruhun ışığı, altındaki artı Dünya. Maddede ruhu algılamak demek. Dünyanın içindeki ruhu algılamak anlamına geliyor. Artı madde, yukarısındaki ruh; maddenin içindeki ruhu algılamak. Venüsün işaretinin anlamı budur.
Bunu paylaş:
Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.