RNA bedenin en önemli yapılarından biri;

DNA ile beraber çalışan RNA (ribo nükleik asit) insan sisteminin tecellisinin en önemli parçalarından biri. Biz DNA’ya odaklanıyoruz ancak, RNA bu işin buradaki hizmetkarlarından. Yani mesela DNA’nın mesajlarını aktaran RNA’dır mesela. DNA’nın tüm mesajlarının yayılmasını sağlayan RNA’dır, çünkü emri DNA veriyor. 

RNA mesajları yayan, mesajları aktaramadığında bedene, bu sefer bedendeki yapılar o mesajı alamadıklarından dolayı tam iyileşmeyi, tam titreşimi yükseltmeyi gerçekleştirmiyorlar.

Corona bir virüs, kanser de bir virüs bu arada. İkisi de viral. Virüs şu demek; bedende kendi kendisini, kendi RNA’sı ve DNA’sı ile çoğaltan yapı. Corona ne yapıyor; 1,3,5 ya da bin tane virüs. Bedene girdikten sonra kendi uyumlu alanını yaratıyor. Organize bir şekilde çalışıyor. Yani hücreler organizasyon yapıyorlar, belirli bir kümülatif birikimle beraber, sonrasında beraber hareket etmeye başlıyorlar. 

Hep birlikte çoğalıyorlar. Virüslerin yapıları bu. Önce organizasyonel bir yapı oluştururlar. Onlar kendi kendilerini çoğaltıp yaşam alanlarını yaratırlar. Tek bir beden gibi çalışırlar virüsler. Birbirleriyle haberleşme özelliklerine sahipler. Aynı anda aynı şeyi yapacak şekilde programlıyorlar kendilerini. Akıllı yapılar virüsler.

Viral rahatsızlıkların RNA’sının nasıl tekamül ettiğini algılamanın önemi:
Bakterilerden daha gelişmiş yapılar, çok daha akıllılar. Çünkü bakteriyel bir rahatsızlığı iyileştirmeniz çok daha kolay. Mantarlar biraz daha az kolay. Virüsler bunların içerisinde belki de üstatlarından biri diyebiliriz. O yüzden virüs rahatsızlıklarının tıpta çözümü yoktu eskiden. Bir virüs rahatsızlığına kapıldığınızda bu çözümsüz rahatsızlıktı normal şartlarda. 

Mevsimsel grip de aynı şekilde. Şu anda ölüm oranından daha fazla mevsimsel gripte ölüyor insanlar.

 Bildiğiniz grip, ilgilenmediğiniz rahatsızlık, her sene tekamül etme yeteneğine sahip. Bir virüsün aşısını buluyorsunuz, sadece o sene kullanabiliyorsunuz. Çünkü diğer sene tekamül ediyor. Akıllı yapılar. Bu konuda çözüm bulunması, RNA’nın bilgisine ulaşılması, virüslerin kendi kendilerini çoğaltma sistemlerinin bilinmesini sağlayacak. Tekamül sistemlerinin algılanmasını sağlayacak. Virüsü tanımak yetmiyor, RNA’sının nasıl tekamül ettiğini algılamak da önemli.

Bu gelişme gerçekten de sadece onun değil viral bütün rahatsızlıkların, kanser, AIDS gibi, geçmeyen viral rahatsızlıklarının iyileşmesini sağlayacaktır. Bu sandığımızdan daha önemli bir gelişme. Belki bir süre sonra insanlar, kanser olmaktan da ya da tümörlerden de kurtulacaklar. Çünkü çoğalmasını aynı zamanda RNA yoluyla yapıyor. Enzimlerle bağ kuruyor virüs, dolayısıyla kendi RNA ve DNA’sını çoğaltıyor. Bu yüzden bu çok önemli bir keşif.

İnsanlık ilerledikçe bu rahatsızlıklar çıkarken çözümü olmayan rahatsızlıkların çözüme kavuştuğunu bu dönem içinde ya da önümüzdeki dönem içinde göreceğiz. Çağımızın vebası kanser, çok yaygın rahatsızlık aynı zamanda, hatta Corona ile yarışır. Corona pandemik, birbirine bulaşan bir rahatsızlık ancak kanser de aynı zamanda DNA yoluyla nesilden nesile geçebilecek bir yapıda. 

O yüzden bu mutasyonun DNA’da çözülmesi bence çok önemli bir haber. İnşallah bütün Dünyamıza hayırlı olsun bu gelişmeler.

Virüsler, bakteriler, rahatsızlıklar, bize bir mesaj vermek için gelirler;
Mesajlarını verip Dünya’dan ayrılırlar. Dünya’da geçmişte ismi anılan birçok rahatsızlık, hatta birçok kişinin ölümünü sağlayan birçok rahatsızlık, şu anda yok. Veba gibi, verem tek tük, sıtma gibi. Çiçek hastalığı tarihe karıştı. Tek tük şeyler var, çocuk felci gibi. Bunlar da aşılacak. Corona da varmış diyeceğiz mesela. Yeni nesil çiçeği bilmiyor, kollarımızdaki büyük çiçek aşılarını bilmiyor. Bunlar da mesajlarını verdikten sonra tarihe karışacaklar inşallah.

Share this content:


Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Cevap Yazın

Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin