İlk gök dediği yer Satürn Göğü. Gözün çıplak göz ile gözlemlenebildiği kadarını anlatır. Satürn ile biter. Satürn en yüksek göktür ve en uç noktadır.
Arabi’nin astrolojisi dünyadan, yerden gözlemlenir, güneş merkezlidir. Çünkü Güneş alemlerin kalbidir der ve onu merkeze koyar. 2.gök Jüpiter göğü, 3.gök mars göğü,
4.gök güneş göğü, Venüs göğü, Merkür, Ay’dan sonra bunlar hava su toprak esir küreler olarak değerlendirilir. Ondan sonra madenler, minareller, bitkiler hayvanlar cinler, insanlar ve insanı kamil olarak noktalanıyor 28 aşama.
Allah ayrıca aradaki irtibatı sağlamakla görevli bu valilere 7 gökte, Satürn’den itibaren yeryüzüne kadar gezegenlerin göklerine, vekiller ve naibler edinmelerini emretmiştir.
Her gökte bu sebeple bir vekil vardır. Vekil valinin kendisine aktardığı ve emrettiği şekilde işleri gözetmekten sorumludur.
Bütün bunlar seçkinlerden oluşan bir idari mekanizmasıdır. Ve her biri kendisine aktarılan bilgiyi ne eksik ne artı bizim yeryüzünde algıladığımız gibi değil bu idareciler, birebir harfiyen uygulamakla sorumludur.
Dolayısıyla her bir gök, her bir gezegen ya da evler sadece kendilerine tanımlanmış olan hakikati ve potansiyeli doğrudan birebir ve eksiksiz yansıtıyorlar ki, böylece o ilahi mekanizma şaşmaz bir şekilde suretleri birbirinden doğurabiliyor.
Allah her göğe emrini vahyetmiştir. Her göğün bir tabiatı vardır.
Bu felekte yüzen Naib (oranın elçisi, sorumlusu ya da yöneticisi) aldığı bilgiyi feleğe aktarır. Felekler binektir, naibler ise süvaridirler. Ve bu düzen içinde Allah her gün her an bir iştedir diyor arabi. Bu nedenle felekleri her daim üzerimizde dönüşle yarattı. Böyle bir hikâye üzerinden anlatmış varoluşu ve bu 12 ev üzerinden yaradılış şemasını.
Astrosimya Eğitmeni
Bunu paylaş:
Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.