7 iç gezegenin dışında, 3 dış gezegen var.
3 dış gezegen Uranüs, Neptün ve Plüto, bu 3 dış gezegen çıplak gözle göremeyeceğiniz gezegenler. Yani çıplak gözle görebileceğiniz gezegenler Satürn’de bitiyor.

Satürn’e kadar çıplak gözle görebilirsiniz. Açık gökyüzünde Satürn’ü bile görebilirsiniz ama Uranüs, Neptün ve Plüto’yu çıplak gözle göremezsiniz. O yüzden görünmez alemimizle ilgilidir.

Yani görünmez gezegenler görünmez ya da süptil alemlerimizle ilgili
Yani Dünya ile ilgili daha fazla çalışırken, yani Dünyayı güçlendirirken biz 7 iç gezegeni kullanırız, görünmez alemlerle ilişkimizde 3 dış gezegeni kullanıyoruz.
Dolayısıyla etkileri daha süptil, yani etkileri daha az belirli, insan yaşamındaki etkileri. Dolayısıyla dediğim gibi bu üç dış gezegeni görünmez alemlerin gezegenleri olarak algılayabiliriz, şimdi Uranüs’le başlayarak.

Uranüs 1781 yılında keşfedilmiş
Yani 1781 yılında sevgili gök bilimci William Herschel tarafından teleskobun icadıyla beraber Uranüs keşfediliyor ve ilk başta bunun kuyruklu yıldız olduğunu zannediyor Herschel, daha sonra onu tespit ettiğinde bunun bir gezegen olduğunu onaylıyor.
Ve dolayısıyla bilim astroloji ve astronomi bilgilerini güncellemek durumunda kalıyor.

Yani 1781 yılında astronomi, şimdi diyeceksiniz ki ondan önce astroloji ki biliyorsunuz on binlerce yıllık bir birikim insanlık için. Hani yanlış mı bakıyorlardı sadece ilk 7 gezegenden. Yani astroloji üstatları 3 dış gezegeni biliyorlardı. Fakat Dünyanın gelişimi açısından 3 dış gezegen daha süptil etkilere sahip olduklarından dolayı haritada bunu kendi iç görüleriyle okuyorlardı. Yani dolayısıyla üç dış gezegeni de biliyorlardı aslında – hani ustalar üstatlar; fakat dediğim gibi fiziki olarak keşfedilmemişti.

Keşfedilmediğinden dolayı süptil olarak okuyorlardı o gezegenleri. O yüzden dediğim gibi, 1781’den önce de astrologlar, gerçek astrologlar bunu biliyorlardı. 1781 yılında bulunmadı yani aslında Uranüs. Oranos zaten Yunan tanrılarından bir tanesi. Dolayısıyla Oranos daha önceden biliniyordu.

Kendisi Dünyadan bayağı bir uzakta. 1.7 milyar yıl uzaklıkta Dünyaya. Çıplak gözle tespit edilmesi kolay değil. Bu arada Güneş sistemindeki en büyük üçüncü gezegen. Bunlardan biri, biliyorsunuz Jüpiter, en büyüğüydü zaten. Dünya nispeten büyüklerinden bir tanesi. Üçüncü gezegen kendisi. 29,300 mil çapında, 50 Dünya büyüklüğünde bu arada. Dünyanın büyüklüğünün 50 katı – bayağı büyük bir gezegen olduğunu söylemeliyim ama Jüpiter’den büyük değil.

Uranüs Sadece Günlük Değil Dönemsel Enerjileri Gösteriyor

Şimdi eksen dönüş hızı çok hızlı. Dolayısıyla bir dönüşü, bir günlük dönüşü 10 saat sürüyor. Yani bu kadar büyük bir gezegenin dönüşünün tamamlanması demek ki hızlı olduğunu gösteriyor. Dünya 50 kat küçük ama dönüşü 24 saat sürüyor. Dünyadan bile kısa bir günü var. Yani 10 saatlik hızlı bir dönüşü var gezegenin. Güneşin etrafında dönüşü 84 yıl. 84 yılda bir yılını tamamlıyor, dolayısıyla bir burçta 7 yıl kalıyor. Yani bir burca girdiğinde 7 yıl kalıyor. Diyelim ki 1978 de atıyorum Kova burcuna girdi. Ondan sonra, Kova burcundan sonra ne var, Balık var. Balığa 7 yıl sonra yani 1985 yılında geçiyor. Yani o aradaki bir nesli ilgilendiriyor dolayısıyla. Sadece günlük değil, dönemsel enerjileri gösteriyor. Dolayısıyla 7 yılda bir burç değiştiriyor.

Güneşten o kadar uzaktır ki, yani uzak olduğundan dolayı neredeyse hiç ışık ve ısı almıyor Güneşten. O yüzden -300 C derece civarında bir soğukluğu var yüzeyinde, dolayısıyla soğuk bir gezegen. Ekseni bayağı bir eğik ve beş tane uydusu var ekvator düzlemi üzerinde. Kütlesi Dünyanın 15 katı, yoğunluğu %34 ü, yani Dünyadan daha az yoğun bir gezegen. Yer çekimi Dünyaya çok yakın, 1.09g yani yer çekimi biraz daha yüksek ama çok yüksek değil yani. Neredeyse Dünya kadar bir yer çekimi şeyi var. Evet, bu Uranüs’ün teknik özellikleri.

Uranüs, Neptün ve Plüto, Yüksek Oktavın Gezegenleridir

Güneş sisteminin son üç ailesi; yani Uranüs, Neptün ve Plüto yüksek oktavın gezegenleri deniliyor. Oktav ne demek? Müzikte biliyorsunuz kalın Do vardır ince Do vardır. Arasındaki şeye oktav denir. Kalın Re vardır ince Re vardır. Oktav denilir buna yani o kalın sesle ince ses arasında, dolayısıyla yüksek oktavın gezegenleridir Uranüs, Neptün ve Plüton.

Share this content:


Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Cevap Yazın

Ucretsizegitimal sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin